i passa el temps ... al Mareny de Barraquetes.
El record del nostre poble i de la nostra gent, en els bons com els mals moments, és el motiu principal d’este lloc web.

Sant Roc

Encara que hui en dia, hagen perdut un poc de força en el Mareny de Barraquetes, les festes de «Sant Roc», continuen sent un motiu per a reunir-se entre amics i familiars a l’estiu.

Este sant s’ha fet famós en el món per alliberar els pobres i malalts de la malaltia i del contagi de la pesta a Itàlia.

Nascut a Montpellier en 1284, al morir els seus pares, va entregar tota la seua fortuna als pobres i es va encaminar a Roma com un pobre pelegrí. Pel camí, les gents es morien per muntons per totes les bandes.
Roque es va dedicar llavors a atendre als més abandonats.
Va aconseguir la curació per a molts i s’encarregua ell mateix de donar sepultura als qui va ajudar a bé morir mentres que ningú s’atrevia a acostar-se per temor al contagi.

Al tornar de Roma, es va donar compte que havia contret la malaltia es va retirar en un bosc on se li acosta un gos amb un tros de pa.
El comportament de l’animal dia després de dia, acaba intrigant el seu amo qui ho va seguir i va trobar Roque en el bosc.
Aquest és va portar a Roque a casa i el va curar.
Una vegada recuperat de la pesta, va tornar a sa casa on ningú li va reconèixer i va morir empresonat després d’haver sigut acusat de ser espia.

Va morir el 15 d’agost de l’any 1378. Des de llavors, la seua popularitat ha sigut veritablement extraordinària al curar a moltíssims dels que s’encomanen a ell.

Ho pinten amb el seu bastó i barret de pelegrí, assenyalant amb la mà una de les seues llagues i amb el seu gos al costat, oferint-li el pa.

313 vistes