i passa el temps ... al Mareny de Barraquetes.
El record del nostre poble i de la nostra gent, en els bons com els mals moments, és el motiu principal d’este lloc web.

La Nit de Sant Joan

L’origen de la celebració de la Nit de Sant Joan és pagà.
 
Amb una tradició que es remunta a molt abans de la implantació de cristianisme, és un culte al sol, a l’allargament del dia, pel solstici d’estiu.
 
És una celebració popular que cada un viu a la seua manera, amb els seus veïns, familiars o d’amistats per a sopar, fer música i encendre fogueres.

Les fogueres en la Nit de Sant Joan és un molt antic costum en què s’espera que les flames espanten i allunyen els mals esperits d’esta nit.

L’aigua, font de virtuts i garantia de vida, es considerava antigament en la nit de Sant Joan plena de poders curatius i per eixa raó els banys de mitjanit del 23 al 24, eren un ritual.

Hui, els banys continuen sent molt comuns, bé siga per les creences antigues, bé perquè la temperatura, l’entorn i la festa permeten continuar la festa en el mar.

Si busca passar-ho bé per damunt d’altres coses, no et perdes l’ocasió de celebrar aquesta festa, a la platja del Mareny de Barraquetes.

290 vistes