Solidaritat

Sempre Em Recordaré …

Encara que hui en dia, haja perdut un poc de força en el Mareny de Barraquetes, tots els estius, la setmana a mitjans d’agost continua sent un motiu per a prendre durant eixos dies, unes quantes copes (amb moderació) i menjar una bona paella entre amics i familiars.

Vos parle d’açò, perquè confinat a casa per culpa del coronavirus, l’altre dia mirant fotos de família, me vaig veure en unes quantes d’elles amb vint, trenta i quasi quaranta anys de menys, junt amb els meus amics i amigues.

Que jove i que guapo estava. Els meus amics i amigues també.
Que no es creguen ells, quel temps només m’ha passat factura a mi.

Però esta vegada, no es per que, apuntales de recordar-me del meu físic i de les bones estones que passava entre amics, em vaig recordar del personage a què es rendix homenatge, des de fa molts anys i en mons llocs del món, eixos dies d’agost.

Si, em vaig recordar per primera vegada, d’eixa persona que per a alliberar els malalts de la malaltia i del contagi de la pesta va dedicar la seua vida a atendre als més contagiats mentres que ningú s’atrevia a acostar-se per temor al contagi.

Si, em vaig recordar per primera vegada, d’eixa persona que va morir un 15 d’agost de 1378 i que moltes vegades pinten amb el seu bastó i el seu barret de pelegrí assenyalant amb la mà una de les seues llagues i amb el seu gos al costat, oferint-li el pa.

Si, em recordaré sempre, d’eixa persona que per a salvar els malalts del contagi del coronavirus, es dedicava sense recursos i sense protecció en els hospitals, a atendre als casos mes perillosos que ningú s’atrevia a acostar-se, pel temor de ser contagiat.

Si, em recordaré sempre, d’eixa persona que va donar la seua vida en 2020 i que moltes vegades pinten de blanc pels corredors de l’hospital, ajudant dia i nit als malalts, mostrant amb el dit els retalls del govern i amb els ciutadans oferint-se quedar-se a casa.

Si, em recordaré sempre, que a partir d’enguany, estes festes de mitjans d’agost seran, almenys per a mi, en honor “dels Sants” Roc.