Altres Temes Tempesta

Moments de “Glòria” al Mareny de Barraquetes.

Els mitjans de comunicació portaven dies repetint, tarda i nit, que anàvem a conèixer la Glòria“. 
Doncs així va ser. El diumenge 19 de gener a migdia ens caic damunt la “Glòria“.

Cal reconèixer que l’agència meteorològica espanyola AEMET quan llanço l’avís d’advertència sobre l’arribada d’una forta tempesta d’hivern anomenada “Glòria“, acompanyada pluja freda, vent i fenomens costaners no es va equivocar en res.

Al Mareny de Barraquetes la tempesta es va intensificar considerablement a partir de diumenge a mig dia fins dimarts al matí amb vents i ràfegues de nord o nord-est, superiors a 100 km/h, pluja intensa i persistent i fortes onades de fins a 8 metres.

 

Si per sort no cal lamentar cap víctima a la nostra entitat local menor, la tempesta a deixat molts danys materials, al poble, als camps i a la platja.

Glòria és un esdeveniment excepcional per dues raons, és un episodi mediterrani que normalment hauria de tenir lloc a la tardor, excepte que és a l’hivern, però és sobretot la multiplicació d’aquests fenòmens.